
ازآنجاییکه پوست اطراف چشم نازکتر از سایر نقاط است، اولین نشانههای افزایش سن در این ناحیه مشاهده میشود. افزایش سن میتواند موجب بروز مشکلاتی از قبیل شل شدن، افتادگی و پفآلود شدن پلک شود. این وضعیت میتواند در اثر عواملی مانند وراثت، سیگار کشیدن، بیماریهای گوناگون ازجمله تیروئید و همچنین قرار گرفتن در برابر نور مستقیم خورشید بدون استفاده از عینک آفتابی، نیز به وجود آید.
بلفاروپلاستی باهدف لیفت (بالا بردن) پلک، جهت از بین بردن چینوچروک، پف و چربیهای اضافی برای دستیابی به ظاهری جوانتر انجام میشود. بااینکه اکثراً این عمل را برای مقاصد زیبایی انجام میدهند اما در برخی موارد نیز این عمل برای رفع موانع بینایی ناشی از افتادگی پلک بالایی نیز انجام میشود.
همچنین بخوانید : بهترین مرکز جراحی پلک در تهران کجاست ؟
خوشبختانه این عمل نیازی به بستری شدن به مدت طولانی ندارد. از مهمترین اقدامات پس از مرخص شدن از بیمارستان یا کلینیک، نحوه تغذیه و نوع رژیم غذایی شما است که توجه به آن باعث نتیجهگیری بهتر از عمل و پشت سر گذراندن هرچه بهتر دوران نقاهت میشود.
تغذیه پس از جراحی پلک
از موارد بسیار مهم پس از عمل جراحی پلک داشتن رژیم غذایی مناسب است. تغذیه مناسب پس از جراحی برای سلامت بدن ضروری است و داشتن یک رژیم غذایی خوب که مواد مغذی کافی را به بدن برساند، به بهبودی سریعتر بدن نیز کمک خواهد کرد.
-
مایعات
امکان کم شدن آب بدن بعد از جراحی افزایش پیدا می کند، بنابراین مصرف مایعات فراوان را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. برخی از این مایعات عبارتاند از:
- آب
- آب گوشت (چربی آن گرفته شود و بدون فلفل باشد).
- سوپ میکس شدهی رقیق،
- آبمیوههای طبیعی بدون شکر و رقیقشده با آب مثل آبپرتقال، سیب و یا انگور (در صورت استفاده از آب هندوانه نیازی به رقیق کردن نیست)،
- چای سبز به میزان یک فنجان در طول روز بدون قند و شکر (اگر از چای سیاه استفاده میکنید توجه داشته باشید که باید بهصورت کمرنگ مصرف شود).
- شیر بدون لاکتوز و کمچرب
- شیر سویا
نوشیدن روزانه 6 تا 8 لیوان آب یا ترکیب مایعات ذکر شده در کاهش درد و از بین بردن سموم بدن نیز مؤثر است. در نوشیدن این مایعات بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:
- روز اول پس از عمل تنها از مایعات شفاف مثل آب استفاده کنید.
- در روزهای بعدی پس از اطمینان از اینکه بدن شما قادر به تحمل مایعات شفاف است میتوانید از سایر مایعات مثلاً آبگوشت و دوغ و شیر برای تأمین پروتئین موردنیاز بدنتان استفاده کنید.
- نوشیدن مایعات شیرین در روزهای اول پس از جراحی ممکن است باعث تپش قلب و حالت سرگیجه شود، پس بهتر است از مصرف آنها خودداری کنید. بهتر است در صورت مصرف آب میوه نصف فنجان را در یک ساعت و نصف دیگر را در ساعت بعد بنوشید.
- باید مایعات را بهآرامی و جرعهجرعه بنوشید و از یکباره سر کشیدن آنها بهشدت پرهیز کنید زیرا این کار باعث ایجاد حالت تهوع میشود.
- از مصرف نوشیدنیهای حاوی الکل و همچنین نوشیدنیهای گازدار و انرژیزا بهشدت پرهیز کنید. توجه داشته باشید که در صورت نوشیدن دوغ حتماً از نوع بدون گاز آن استفاده کنید.
- هنگام استفاده از آبمیوه حتماً توجه داشته باشید که نباید بهصورت غلیظ مصرف شود. بهتر است آبمیوه خود را با همان میزان آب رقیق کنید.
-
غذاهای نرم
بهتر است پس از عمل غذاهای سنگین نخورید بلکه از غذاهای نرم و پوره مانند تغذیه کنید. پس از مصرف مایعات در روزهای اولیه پس از جراحی، هنگامیکه بدنتان آمادگی لازم برای مصرف غذاهای نرم و پورهای را داشت میتوانید از موارد زیر استفاده کنید:
- استفاده از انواع سوپها مثل سوپ مرغ و گوشت و سبزیجات (درصورتیکه از صافی رد شده باشد و هیچ قطعه سفت و جامدی در آن وجود نداشته باشد.)
- فرنی (توجه داشته باشید که نشاسته باید بدون شکر باشد)
- میوه بدون پوست و پخته و لهشده
- ماست کمچرب
- حلیم (بدون نمک و شکر)
- پوره سیبزمینی یا هویج
- ماهی کبابی یا آبپز، تن ماهی و تخممرغ لهشده (میتوان تخممرغ آبپز را با مقداری روغنزیتون نرمتر کرد)
ازآنجاییکه پس از عمل تحرک شما تا حد بسیار زیادی کاهش مییابد باید از غذاهای نرم و مقوی استفاده کنید تا دچار ضعف نشوید و بهبودی سریعتر رخ دهد. در مصرف این غذاها به نکتههای زیر توجه کنید:
- در این مرحله میتوانید بجای نوشیدن آبمیوه از میوههای پوره شده استفاده کنید.
- از پرخوری خودداری کنید. پرخوری علاوه بر تأثیر منفی در افزایش وزن، میتواند باعث دلدرد و نفخ و احساس حالت تهوع نیز بشود.
- غذای خود را آرام بخورید و لقمههای کوچک بردارید. مقدار غذایی که در هر وعده میخورید را نیز کاهش دهید (بهاندازه یک پیاله کوچک).
- غذای خود را بهخوبی بجوید تا دچار رفلکس معده (بازگشت غذا در دهان) نشوید. قبل از بلعیدن هر لقمه حتماً اطمینان حاصل کنید که غذا را به میزان کافی جویدهاید. جویدن به میزان کافی زمان موردنیاز برای هضم را کاهش میدهد.
- به این نکته توجه داشته باشید که یک ساعت قبل و پس از مصرف غذا و همزمان با آن نباید آب و مایعات دیگر را بنوشید، زیرا باعث احساس پری و رفلکس و حالت تهوع میشود.
- از خوردن میوه و سبزیجات خام، برنج کته، کره بادامزمینی، غذاهای چرب و شیرین، شکلات، فلفل، پنیر پیتزا، انواع سسهای صنعتی و پاستا و ماکارونی پرهیز کنید.
-
پروتئین
پروتئین یک مادهی مغذی بسیار مهم است که باید بعد از جراحی به رژیم غذاییتان اضافه کنید. واحدهای سازنده پروتئینها اسیدآمینه نام دارند. این اسیدآمینهها نقش به سزایی در بهبود زخم دارند بنابراین بهتر است بخش عمدهای از رژیم غذایی پس از جراحی را به مواد غذایی غنی از پروتئین اختصاص دهید. ازآنجاییکه پس از عمل جراحی پلک سیستم گوارش شما تا حدودی ضعیف میشود، باید به این نکته توجه کنید که پروتئینهای سبک را جایگزین پروتئینهای متراکم کنید تا فرایند هضم بهآسانی صورت گیرد. منابع مهم پروتئینهای سبک عبارتاند از:
- مرغ
- بوقلمون
- ماهی
- تن ماهی
- تخممرغ
- سویا
- ماست چکیده یا یونانی
- جو دو سر
- عدس
- لوبیا
- پنیر کوتاژ
- محصولات لبنی
- غذاهای دریایی
-
ویتامینها
برای بهبودی سریعتر پس از عمل جراحی بهتر است مقادیر کافی از ویتامینهای مختلف را در رژیم غذایی خود داشته باشید. ویتامینهای A, C, D, E و k ازجمله ویتامینهای تائید شده و ضروری پس از جراحی میباشند.
پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید : درمان ورم بعد از جراحی پلک
منابع غذایی حاوی ویتامین A
- جگر گاو
- تخممرغ
- اسفناج
- هویج
- سیبزمینی شیرین
- انبه
- کدوتنبل
- فلفل دلمهای قرمز
منابع غذایی حاوی ویتامین C
- مرکبات
- فلفل دلمهای زرد
- آویشن
- جعفری
- کلم بروکلی
- گل کلم
- کلم قرمز
- روغن رزماری
- گوجهفرنگی
- پیازچه
- زعفران
- انواع توتها
منابع غذایی حاوی ویتامین D
- ماهی سالمون
- تن ماهی
- میگو
- زرده تخممرغ
- قارچ
- شیر سویا
- غلات
- جو دو سر
منابع غذایی حاوی ویتامین E
- فلفل دلمهای قرمز یا سبز
- روغن جوانه گندم
- گرانولا
- کیوی
- شلغم
- پاپایا
- کلم برکلی
- زیتون
- پونه کوهی
منابع غذایی حاوی ویتامین K
- ماهی
- جگر
- لوبیا سبز
- آووکادو
- آلو
- لوبیا قرمز
این عمل نیز مانند سایر عملها دوره نقاهت بعد از عمل را دارد. همچنین به این نکته توجه داشته باشید که نتیجه عمل بهسرعت قابلمشاهده نخواهد بود و باید صبور باشید. رعایت این دستورالعملها باعث میشود که اطلاعات کافی در این زمینه پیداکرده و این دوره را بهخوبی پشت سر بگذارید.
همچنین بخوانید : آیا جراحی پلک درد دارد؟

علائم نگرانکننده در دوران نقاهت
درد خفیف پس از عمل امری عادی است، ولی اگر درد شما به صورتی باشد که با خوردن مسکنها نیز آرام نشود باید بهسرعت به پزشک خود اطلاع دهید. از علائم نگرانکننده دیگر میتوان به تب و لرز، عدم بهبودی کبودی و تورم، خونریزی، سردرد و حالت تهوع، تنگی نفس احساس خفگی اشاره کرد. در صورت داشتن هر یک از علائم ذکرشده باید وضعیت شما توسط پزشکتان بهدقت بررسی شود.
مشاوره فوری خدمات زیبایی
مشاوره تخصصی تلفنی و آنلاین با بهترین کارشناسان رایان سلامت