
بسیاری از افراد کاشت ابرو را به عنوان روشی دائمی و همیشگی برای داشتن ابروهایی زیباتر و جذابتر انتخاب میکنند. با استفاده از این روش دیگر نیازی به پرداخت هزینههای زیاد و مداوم برای تاتو یا هاشور یا تمدید آنها نخواهید داشت و برای همیشه صاحب ابروهایی کاملا طبیعی هستید که رشد میکنند و میتوانید آنها را به مدلهای دلخواه خود درآورید. عمل کاشت روشی موثر برای خلاص شدن از شر ریزش ابروها است؛ اما برای اینکه بتوانید نتایج واقعی آن را مشاهده کنید بهتر است خودتان برای تقویت ابروها دست به کار شوید.
بعد از پیدا کردن یک کلینیک معتبر و انجام این عمل توسط یک تیم پزشکی کاملا ماهر و کاربلد نوبت شما است که از ابروهای تازه خود مراقبت کنید. در خصوص مراقبتهای بعد از کاشت ابرو به طور کامل در مقالهای دیگر صحبت کردهایم؛ اما سوال اینجا است که آیا میتوان کاری برای تقویت فولیکولهای تازه و افزایش سرعت رشد آنها کرد. خوشبختانه پاسخ این سوال بله است و بسیاری از پزشکان نیز انجام آن را توصیه میکنند. اگر دوست دارید بدانید که چگونه گرافتهای تازه کاشته شده را تقویت کنید تا رشد کنند و به زیبایی شما بیفزایند تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
چرا تقویت ابروها لازم است؟
عمل کاشت ابرو درست مانند کاشتن یک نهال در باغچه است؛ تا زمانی که شما به این نهال رسیدگی نکنید و ضمن مراقبتهای لازم آب و غذای کافی به آن نرسانید نمیتواند به درخت بزرگ و زیبا تبدیل شود. گرافتهای کاشته شده نیز دقیقا به همین شکل هستند؛ این دانههای ریز بسیار ضعیف و آسیب پذیر هستند و هر عملی حتی فشار دادن آنها نیز ممکن است باعث ایجاد آسیب در موهای تازه شود. به همین دلیل لازم است که با رساندن مواد مغذی مناسب و عدم انجام کارهایی که به آنها صدمه میزند کمک کنید تا از این دوره سخت عبور کنند و وارد پروسه رشد شوند.
اگرچه ریزش ابروها بعد از کاشت کاملا طبیعی است و خود نشاندهنده موفقیت آمیز بودن این عمل است؛ اما این بدان معنا نیست که ابروهای کاشته شده نیازی به مراقبت ندارند. شما باید با انجام برخی مراقبتهای اصلی و همچنین مصرف داروهای تقویتی و مواد غذایی مناسب مواد مغذی لازم برای فولیکولها را فراهم کنید تا بتوانند با سرعت بیشتر و کیفیت بهتری رشد کنند. در ادامه برخی از اصلیترین روشهای تقویت ابرو بعد از کاشت را بیان خواهیم کرد.
رعایت نکات مراقبتی بعد از کاشت
این موضوع بسیار اهمیت دارد و شما باید همه توصیههای پزشک خود را مو به مو اجرا کنید. با این کار نه تنها فولیکولهای تازه را تقویت میکنید بلکه باعث بهبود سریعتر عوارض ایجاد شده و کوتاهتر شدن دوران نقاهت خواهید شد. در میان این مراقبتها دوری از دخانیات و الکل و رعایت یک رژیم غذایی سالم و سرشار از ویتامینها و پروتئینهای مورد نیاز برای موها بسیار اهمیت دارد و حتما باید آن را جدی بگیرید.
استفاده از داروهای تقویت کننده ابرو
داروهای تقویت کننده ابروها ممکن است به صورت خوراکی یا موضعی مصرف شوند. این داروها کمک میکنند که مواد مغذی مورد نیاز برای رشد فولیکولها هرچه سریعتر به آنها برسند و تقویت آنها به سادگی انجام گیرد. نکته جالب این است که بر خلاف تصور بسیاری از افراد این داروها اصلا عجیب و غریب نیستند و شاید خیلی از آنها را قبلا برای درمان یک بیماری خورده باشید و در خانه نیز مقداری از آن را داشته باشید؛ اما ذکر این نکته کاملا ضروری است که تحت هیچ شرایطی هیچ دارویی، حتی یک استامینوفن ساده را بدون مشورت پزشک خود و به صورت خودسرانه یا به توصیه دوستان مصرف نکنید. برخی از داروهایی که بعد از کاشت ابرو به شما کمک میکنند را در ادامه آوردهایم.
-
داروهای کاهش دهنده التهاب
این دسته از داروها معمولا نقش تقویتی ندارند و بیشتر برای کاهش تورم و التهاب ناحیه کاشت یا برداشت استفاده میشوند. مصرف این دسته از داروها به شما کمک میکند که بر روی تقویت ابروهای خود تمرکز کنید و نگران عوارض کاشت ابرو نباشید. معمولا داروهای غیراستروئیدی مانند آسپرین، ایبوپروفن، ایندومتاسین، ناپروکسین، دیکلوفناک، پیروکسیکام و ملوکسیکام تجویز اصلی پزشکان در این موارد هستند. توجه داشته باشید که قرصهای ضد التهاب خود عارضه خاصی ندارند و باعث اختلال در انعقاد خون نمیشوند؛ پس نیازی نیست نگران مصرف آنها باشید. البته تاکید میکنیم که درباره دوز مصرف و زمان آن حتما با پزشک خود مشورت کنید.
-
ماینوکسیدیل
ماینوکسیدیل یکی از محلولهای موضعی تقویت موها و ابروها است که اگر مدت زیادی است با این مشکل دست و پنجه نرم میکنید حتما آن را میشناسید. این دارو اغلب برای تقویت و رشد مجدد موهای کف سر استفاده میشود؛ اما در مواردی نیز ممکن است پزشک مصرف آن را برای تقویت ابروها هم تجویز کند. ماینوکسیدیل در بیشتر داروخانهها به صورت بدون نسخه تجویز میشود؛ اما حتما شما دوست ندارید که با یک کار اشتباه همه هزینهها و وقتی که برای کاشت ابرو گذاشتهاید را هدر دهید؛ پس قبل از خرید آن از پزشکتان مجوز بگیرید و در خصوص روش و مقدار مصرف از او سوال کنید.
به طور کلی ترکیبات این محلول بر روی فولیکولهای غیرفعال مو تاثیر میگذارند و به همین دلیل هم هست که بعد از مصرف آن رشد مجدد موها آغاز میشود. روش مصرف آن نیز به این صورت است که به کمک اپلیکاتور مخصوص همراه محصول مقداری از آن را روی تارهای ابروی خود بزنید و تا زمانی که به طور کامل جذب پوست شود با انگشت بسیار آرام و بدون فشار آن را ماساژ دهید. نتایج مصرف ماینوکسیدیل در افراد مختلف بسته به سن، نوع موها و دلیل ریزش ابروها متفاوت است؛ اما تحقیقات نشان دادهاند که در بیشتر موارد اثرات خوبی بر روی گرافتهای تازه میگذارد.
-
فولیک اسید
فولیک اسید یک داروی حلال در آب است که در آن ترکیبات بسیاری از انواع ویتامین B وجود دارد. به همین دلیل ضمن رفع کمخونی شما میتواند باعث تقویت موهای ابرو و رشد سریعتر آنها شود. بهبود فرایند گردش خون در بدن برای ابروهای کاشته شده حیاتی است؛ به همین دلیل پزشکان با تجویز داروهای این چنینی به تقویت سیستم خونرسانی کمک میکنند. از این طریق مواد مغذی کافی به ابروها میرسند و علاوه بر اینکه زخمهای کاشت ابرو خیلی زود درمان میشود؛ شما زودتر زیبایی و جذابیتی که انتظار دارید را به دست میآورید.
علاوه بر قرص فولیک اسید میتوانید انواع مواد غذایی حاوی این ترکیب را نیز مصرف کنید تا ابروهای شما پرپشتتر و جذابتر شوند و رشد بهتری داشته باشند. انواع سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و کاهو، انواع کلم به خصوص کلم بروکلی، بامیه، لوبیا، گوشت، موز، لیمو، قارچ، لمون و آب پرتقال یا گوجه فرنگی منابعی غنی از این ماده هستند و به شما برای تقویت ابروهای کاشته شده کمک میکنند.
-
امگا 3
امگا 3 نوعی اسید چرب است که بر روی سلامت موها و ابروها و تقویت رشد آنها تاثیر بسیار زیادی میگذارد. این دارو بعد از مصرف وارد غشای سلولی میشود و رطوبت تارهای مو را به طور کامل حفظ میکند. توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد امگا 3 ممکن است برای ابروهای تازه دردسرساز شود. به همین دلیل توصیه میکنیم که چه دارو و چه مواد غذایی حاوی این ماده مانند تخم مرغ، انواع ماهی و غذاهای دریایی و روغنهای گیاهی را تحت نظر پزشک و مطابق توصیه او مصرف کنید.
-
PRP یا پلاسماتراپی
یکی از روشهای جدید که برای تقویت ابروهای کاشته شده انجام میشود PRP است؛ در این روش از پلاسمای خون شخص متقاضی برای رساندن مواد مغذی به گرافتهای تازه استفاده میشود. در این روش حدود 40 تا 60 سیسی از شما خون گرفته میشود و سپس با استفاده از دستگاههای مخصوص پلاسمای خالص از پلاکت جدا شده و با استفاده از ترکیباتی غنیسازی و پالایش میشود. در مرحله بعد پزشک متخصص با استفاده از سوزنهای مخصوص و بسیار باریکی پلاسمای به دست آمده را به محل کاشت تزریق میشود. در روش PRP هدف اصلی افزایش گردش خون در نواحی کاشت است. این موضوع باعث میشود که مواد مغذی به اندازه کافی به موها برسند و روند بهبود عوارض و رشد آنها سریعتر شود.
-
سرمهای تقویت ابرو
یکی از راهکارهایی که برای تقویت ابروهای کاشته شده بسیار موثر است، استفاده از سرمهای تقویتی ابرو است که میتوانید آنها را از بازار تهیه کنید. این سرمها شبیه به داروهای موضعی هستند و باید آن را به طور مستقیم بر روی پوست محل کاشت بریزید. در ادامه این بخش برخی از معروفترین و موثرترین سرمهای تقویت ابرو را معرفی میکنیم.
-
ژل تقویتی سروینا
این سرم شامل ترکیبات گیاهی از جمله عصاره گزنه و روغن رزماری است و میتواند بر روی فولیکولهای تازه تاثیرات مثبتی بگذارد. این ماده به شکل ژل طراحی شده و با استفاده از املاح معدنی مختلف مانند گوگرد، آهن، روی، منیزیم و سیلیس به خوبی ابروهای شما را تقویت میکند. این املاح علاوه بر تحریک فولیکولها برای رشد باعث ضخیمتر شدن موهای ابرو نیز خواهند شد.
-
سرم تقویتی سریتا
این محلول سرشار از انواع مواد مغذی است و میتواند موهای تازه را کاملا تقویت کند. ترکیبات گیاهی این سرم هیچ ضرری برای ابروهای شما ندارند و به راحتی جذب پوست میشوند. بر استفاده از آن کافی است مقداری سرم را روی یک تکه پنبه یا گاز استریل تمیز بریزید و به آرامی به ابروهای خود بکشید. حفظ رطوبت فولیکولها و ایجاد مانع در برابر آلودگی و گرد و غبار میتواند فرایند رشد فولیکولهای تازه کاشته شده را سریعتر کند.
-
سرم تقویتی لامینین
برای استفاده از این سرم نیازی به ماساژ دادن ابروهای خود ندارید و به همین دلیل هیچ آسیبی به فولیکولهای تازه نمیرسد. ترکیبات موجود در این سرم باعث تحریک متابولیسم سلولی و بهبود جریان خون میشوند و مواد مغذی لازم برای فولیکولها را تقویت میکنند. همچنین لامینین تاثیر زیادی در توقف ریزش ابروها خواهد گذاشت. نکته مهم این است که بخش عمده ترکیبات این سرم گیاهی است و به همین دلیل اثرگذاری آن در طولانی مدت مشخص خواهد شد.
روغنهای گیاهی
استفاده از روغنهای گیاهی مختلف نیز میتواند به تقویت فولیکولهای تازه و جلوگیری از ایجاد آسیب در آنها در اثر عواملی همچون نور خورشید بسیار موثر باشد. اگرچه شما میتوانید این روغنها را از همه داروخانهها یا عطاریها تهیه کنید؛ اما حتما در مورد مصرف آنها نظر پزشک خود را بپرسید. در ادامه تعدادی از بهترین روغنهای گیاهی و خواص هریک را توضیح خواهیم داد.
-
روغن نارگیل : این روغن دارای ترکیباتی است که میتوانند موهای شما را سفتتر و محکمتر کرده و از شکننده شدن آنها جلوگیری کنند. با مالیدن روغن نارگیل به ابروها بعد از حدود 6 ماه شاهد رشد بیشتر فولیکولهای کاشته شده و البته موهای قبلی ابروهای خود نیز خواهید بود. توجه داشته باشید که روغن نارگیل باید در جهت خواب ابروها بر روی آنها مالیده شود و بهتر است از آن بعد از اتمام دوران نقاهت و خوب شدن زخمها استفاده کنید.
- روغن رزماری : رزماری دارای آنتیاکسیدانهای بسیاری است و مالش آن بر روی موهای ابرو میتواند باعث افزایش گردش خون در آنها شود. در نتیجه مواد مغذی فراوانی به موهای ابرو میرسند و رشد آنها سریعتر اتفاق میافتد. با استفاده از این روغن رطوبت موها به طور کامل حفظ میشود و عوامل آسیبزننده مانند آلودگی و گرد و غبار نیز دیگر تاثیری بر روی ابروها نخواهند داشت.
- روغن بادام : روغن بادام تلخ میتواند بر روی تقویت ابروها و افزایش رشد آنها تاثیر زیادی داشته باشد. این روغن نه تنها برای روزهای بعد از کاشت بلکه زمانی که نتایج آن به تثبیت رسیدند هم میتواند مفید باشد. در واقع بعد از یک سال، وقتی که موهای ابروهای شما کاملا رشد کرد میتوانید از روغن بادام تلخ برای جلوگیری از ریزش مجدد آنها استفاده کنید.
پرسش و پاسخ با پزشک متخصص
-
بهترین راهکار برای برداشتن ابروها بعد از کاشت ابرو چیست؟
یکی از مواردی که میتواند همه زحمات شما برای تقویت ابروها بعد از کاشت را هدر دهد، اصلاح نادرست آنها است. بعد از کاشت ابرو (حتی سالها بعد از آن) هرگز برداشتن ابروها با استفاده از موم یا شمع توصیه نمیشود؛ زیرا در این روشها موها به طور کامل از ریشه خارج میشوند و بعد از مدتی دیگر رشد نمیکنند. با توجه به این موضوع توصیه میشود که تا زمانی که ابروها به طور کامل رشد نکردهاند آنها را صرفا با قیچی کوتاه کنید و سپس با استفاده از موچین تنها موهای اضافه که باعث بر هم خوردن فرم ابروها میشوند را بردارید.
-
چه عواملی فولیکولهای کاشته شده را ضعیف میکنند؟
معمولا استرس و فشار عصبی، رژیم غذایی نامناسب، مصرف دخانیات و الکل و دستکاری ابروها به خصوص در روزهای ابتدایی بعد از کاشت بیشترین آسیب را به گرافتهای کاشته شده میرساند و حتی ممکن است باعث شود که این فولیکولها از بین بروند و هیچگاه به مرحله رشد نرسند.
-
چه زمانی بعد از کاشت ابرو باید مصرف داروهای تقویتی را آغاز کرد؟
معمولا همه پزشکان توصیه میکنند که قرصهای خوراکی و موضعی برای تقویت ابروهای کاشته شده را بعد از رفع عوارض و ریختن دلمهها آغاز کنید. این موضوع به خصوص درباره داروهای موضعی که باید به طور مستقیم روی ابروها ریخته شوند اهمیت بیشتری دارد؛ چرا که در روزهای اولیه موهای کاشته شده در برابر فشار بسیار حساس هستند و ماساژ دادن آنها میتواند دردسرساز شود. علاوه بر این مالیدن دستهای آلوده به آنها ممکن است باعث بروز عفونت در زخمهای شما شود. سایر روشهای تقویت موهای کاشته شده مانند PRP باید حدود 2 تا 3 ماه بعد از کاشت انجام شوند؛ در واقع زمانی که شوک ریزش به اتمام رسید و رشد ابروها مجددا آغاز شد میتوانید از این روش استفاده کنید.
مشاوره فوری خدمات زیبایی
مشاوره تخصصی تلفنی و آنلاین با بهترین کارشناسان رایان سلامت